Als huiseigenaar kun je nu profiteren van een subsidie om je woning energiezuiniger te maken. Met deze subsidie kun je een bijdrage tot €4.000,- ontvangen voor het verbeteren van je huis door installatie van zonnepanelen. De subsidie is speciaal bedoeld voor huiseigenaren met een lager inkomen en is beschikbaar voor inwoners van de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen en Hardenberg.

Wanneer kom je in aanmerking?

  • Je huis staat in een van de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen of Hardenberg.
  • Je bent eigenaar van de woning en woont er ook zelf in. Graag leggen we je uit hoe je eenvoudig je eigendomsbewijs kan opvragen (via mijn.overheid.nl, je hebt hiervoor wel een DigiD account nodig)
  • Je (of jullie) verzamelinkomen is niet hoger dan €52.671,- per jaar. Je geregistreerd inkomen kun je opvragen bij de Belastingdienst.nl (onder het kopje ‘inkomensverklaring opvragen en geregistreerd inkomen bekijken’)
  • De subsidie van maximaal € 4.000,- kun je aanvragen voor aanschaf zonnepanelen
  • Je kunt de subsidie aanvragen voor of na uitvoering van de werkzaamheden. Je laat hierbij een offerte of een factuur zien. De factuur mag niet ouder zijn dan 6 maanden en een offerte dient door beide partijen ondertekend te zijn.

Bij achteraf aanvragen bestaat het risico dat de subsidiepot leeg is.

Over Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe

De Gratis subsidie voor een energiezuinig huis is een initiatief van Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, een tijdelijke samenwerking tussen gemeenten, provincie Drenthe, provincie Overijssel en de Rijksoverheid. Doel van de Regio Deal is de brede welvaart in de regio te versterken.

Vraag hier uw offerte aan of bel ons op  + 31 (0)85 2736758 of mail ons naar info@soltecservices.nl voor meer informatie.