Installatie Optimaliserend de Lente in

SolarEdge ONE is een AI-gebaseerd energie-optimalisatiesysteem dat werkt als de persoonlijke energie-assistent van de huiseigenaar. Het optimaliseert de manier waarop huiseigenaren hun energie gebruiken, opslaan en verkopen, volgens hun voorkeuren.

  1. SolarEdge ONE kan geld besparen en laat elke watt tellen, wat vooral in de zomer voor optimaal rendement zorgt
  2. Ook biedt dit huiseigenaren extra inkomsten via VPP-programma’s, waarbij stroom wordt in- en verkocht op de juiste momenten. Vooral in combinatie met een variabel contract lucratief

Biedt verder volledige controle over PV-productie, slimme apparaten, EV en opslag, allemaal vanuit één app

SolarEdge ONE - app screenshot maart 2024

Bevindingen

De bevindingen tonen aan dat het integreren van een batterijsysteem alleen om het eigen verbruik op een bestaande PV-locatie te maximaliseren, op dit moment niet tot significante kostenbesparingen zou leiden als het salderingsbeleid volledig wordt toegepast.

Het gebruik van SolarEdge ONE en een SolarEdge Home Battery zou echter resulteren in aanzienlijke besparingen.In 2022, toen de energieprijzen stegen, zagen gebruikers een geaccumuleerde gemiddelde jaarlijkse besparing van 560 euro vergeleken met alleen zonne-energie. Zelfs in 2023, toen de energieprijzen daalden, bleven de absolute jaarlijkse besparingen aanzienlijk, goed voor 388 euro vergeleken met alleen zonne-energie. De besparingen kunnen nog hoger zijn in grotere of volledig geëlektrificeerde huizen.

Daarnaast wordt verwacht dat het salderingsbeleid in Nederland de komende tien jaar geleidelijk zal worden afgebouwd, waardoor de jaarlijkse besparkingen met behulp van de SolarEdge Home Battery naast het SolarEdge ONE energiebeheersysteem mogelijk zullen toenemen.

Het integreren van een SolarEdge Home Battery en een SolarEdge ONE energie optimalisatie Systeem in een bestaand SolarEdge-systeem is eenvoudig.